10.08
28

Sfaturi practice

Caramida din sticla poate fi folosita la numeroase proiecte. Te intrebi cum se construieste o sera. S-a folosit caramida din sticla la executia unei sere. Instalarea caramizilor de sticla cu distantieri din plastic este mai usor ca niciodata, conectandu-se astfel fiecare caramida una de alta. Este important ca randul de caramida din sticla sa fie uniform.
Daca crezi ca pentru asezarea caramizilor si blocurilor de beton este nevoie de indemanare, nu ai idee cat talent trebuie sa ai pentru a executa lucrari din caramizi de sticla cu mortar.

Caramizile au o caracteristica invizibila (ascunsa) care, de fapt, ajuta zidarii sa le puna in lucrare. Este denumita suctiune (absorb lichidul). Natura poroasa a caramizii si a blocurilor este in asa fel incat atunci cand zidaria vine in contact cu materialul umed (morarul) o parte din apa este absorbita instantaneu de caramida sau bloc. Este asemenea modului in care prosoapele de hartie absorb lichidul varsat. Aceasya suctiune permite mortarului sa se intareasca rapid astfel incat tu sa poti continua rand dupa rand fara ca sa stanjenesti lucrul in acea zona.

Caramizile de sticla nu au aceasta proprietate de a absoarbe lichidul. Amestecul de mortar trebuie sa fie cu o compozitie perfecta - nici prea uscat nici prea umed. Poti, de obicei, sa asterni numai cateva randuri si apoi trebuie sa te opresti, astfel incat greutatea acumulata sa nu scoata mortarul afara (prin presare) din primele randuri executate.

Poti sa dobandesti indemanarea unui zidar calificat, dar cred ca o metoda mai buna este sa asezi caramizile de sticla in modul descris in cele ce urmeaza.
Caramida de sticla este aceeasi care a fost folosita de ani de zile, dar producatorii au inventat distantieri din plastic care creeaza spatiu orizontal si vertical perfect pentru caramizi. In loc sa folosesti mortar traditional pentru a lega blocurile unele de altele, folosesti silicon. Este mult mai usor sa le asamblezi astfel. Aceasta tehnologie este simpla, eficace si rezultatul final este uimitor.

Odata ce toate blocurile de sticla sunt la locul lor si siliconul s-a mai intarit, vei rostui spatiile dintre blocuri cu un material asemanator mortarului. Este aproape identic cu materialul folosit la pardoselile din gresie. Datorita suprafetei netede a caramizilor de sticla este foarte usor sa indepartezi materialul de rostuit in exces. Odata ce materialul de rostuit se intareste poti finisa suprafata cu un burete umed. Este recomandat, de asemenea, sa cureti suprafata cu un prosop din bumbac ca sa fie cat mai stralucitoare (limpede, curata).

Pentru colturi in unghi de 45 grade sunt caramizi de sticla speciale.
Poti crea astfel multe alte proiecte micute bazate pe aceasta tehnologie: loc de joaca, cusca pentru caini, etc. Caramizile din sticla, siliconul si materialele de rostuit sunt suta la suta impermeabile. In zonele mai friguroase, unde soarele nu are asa putere, sticla ar trebui sa permita razelor de soare sa incalzeasca in interior. Se poate folosi si un acoperis usor pentru protectia impotriva incalzirii excesive.
Primul rand de caramizi trebuie realizat perfect si sa fie uniform si nivelat. Se poate folosi sub acesta si rigle din lemn sau alt material rezistent pentru a crea o baza uniforma orizontala.


Data: 2008-10-28 | Categoria: Caramida de sticla | Sursa: aici | Comentarii (0)

Comentarii (0):

Nu sunt comentarii la acest articol! Fi tu primul care comenteaza!

Comenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio