01.09
09

Cum se monteaza caramida aparenta?

Instrunctiuni de montaj al caramizilor aparente klinker (valabile si pentru alte tipuri de caramida aparenta ceramica si nu numai)


Caramizile aparente se pot aplica doar pe suprafete solide, plane, curate, fara impuritati.
   * Cel mai potrivit suport este peretele tencuit cu mortar de ciment cu grosime de 1-1,5 cm.
   * Caramizile aparente se pot aplica si direct pe suprafete plane din beton.
   * Suprafetele cu rezistenta slaba (tencuiala veche, zidarie de BCA, etc) trebuie curatate in prealabil si stabilizate pentru a fi placate.
   * Caramizile aparente klinker nu se vor aplica direct pe suprafete cu aderenta slaba (fatade vopsite, pereti acoperiti cu vopsea pe baza de ulei etc).

Placutele klinker se pot aplica si pe un sistem termoizolant.

Etapele placarii

1. Pentru placarea suprafetelor cu caramizi aparente klinker se vor folosi doar adezivi flexibili pentru placari grele de la producatori consacrati. Adezivul va fi intins intr-un strat subtire, pe suprafata de placat, cu o gletiera cu dinti. De asemenea se va aplica adeziv si pe spatele placutelor tot cu gletiera cu dinti in asa fel incat adezivul sa umple canalele pentru aderenta.

 

 

2. Placutele se vor fixa pe locul lor prin apasare puternica si usoara miscare stanga-dreapta. In urma fixarii nu trebuie sa mai ramana bule de aer in masa adezivului. Nu este necesara o amorsare prealabila. 3. Pentru a fi siguri ca obtinem rosturi uniforme vom fixa cativa "stalpi" din loc in loc si la colturi, iar intre acestia se va folosi sfoara de nivel.
Dimensiunile recomandate pentru rosturi sunt:
- pentru placile inguste DF (ladime de 52 mm) 10mm
- pentru placile late NF (latime 71mm) 12mm
Pentru obtinerea unui efect cat mai rustic recomandam rosturi de 12-14mm.
Prin folosirea adezivilor recomandati placutelor nu vor mai luneca pe suprafata (perete) si astfel nu se va folosi nici un fel de ghidaj.

 

4. Distribuirea placutelor se va face de la colt pana la o deschidere (fereastra, usa etc) sau intre deschideri. La capat de rand si la marginea deschiderilor se va evita folosirea bucatilor mici. Recomandam folosirea jumatatilor sau a elementelor de colt. Folosirea elementelor de colt va produce un aspect perfect de zidarie a peretelui. In lipsa elementelor de colt se pot taia jumatati de placuta, dar in acest caz aspectul estetic va suferii.5. Rosturile suprafetelor placate cu klinker se vor executa din mortar klinker. Acest tip de mortar nu contine saruri dizolvabile, se aplica foarte usor si nu pateaza suprafata caramizilor aparente. Mortarul klinker se prepara ca un mortar semi-uscat si se aplica cu ajutorul fierului de rostuit. Rosturilor astfel obtinute au un aspect rustic potrivit cu caramizile. Prima data se executa rosturile orizontale. 

 

 


6. Dupa rosturile orizontale urmeaza executarea rosturilor verticale. Dupa aceea urmeaza finisarea imbinarii rosturilor orizontale cu cele verticale. Mortarul in surplus ce ajunge pe fata placutelor se indeparteaza usor cu o perie

 

 

 

 

 

 

 

 


Data: 2009-01-09 | Categoria: Cum se face? | Sursa: aici | Comentarii (6)

Comentarii (6):

Paun George-Gabriel a zis:

buna ziua m ar interesa montarea caramizilor aparente ,adica daca se pot monta pe un perete pe care este deja dat cu glet si cu vopsea lavabila.As vrea sa stiu dak pot sa le montez peste.MULTUMESC !

Admin a zis:

Va sugerez inainte de montarea caramizilor aparente sa dati cu amorsa pe peretele respectiv.

popa ioan a zis:

se poate monta caramoda aparenta pe in tavan circular si curbat? este gresit daca montarea se face de la coltul unei usi pana la coltul incaperii? cat de mica se pot taia caramida aparenta?

popa ioan a zis:

se poate monta caramoda aparenta pe in tavan circular si curbat? este gresit daca montarea se face de la coltul unei usi pana la coltul incaperii? cat de mica se pot taia caramida aparenta?

Alex a zis:

Salutare! Cu ce se taie aceste caramizi? Cu ce ar fi mai recomandat? Multumesc!

Ionita Gabriel a zis:

Buna ziua, ma intereseaza daca pe peretii exteriori ai unei case din lemn masiv se poate monta caramida aparenta antichizata prin aplicarea directa pe lemn sau daca trebuie/poate sa se mai aplice un strat suplimentar de izolatie(de ex polistiren extrudat) peste care mai apoi sa instalam caramida aparenta atichizata. Ce fel de polistiren extrudat trebuie folosit daca singura varianta de aplicare este polistirenul extrudat si nu se poate aplica direct pe lemn? Multumesc, Gabi IonitaComenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio