09.08
19

Fatada din caramida

Folosita de mii de ani, caramida a ramas pana in zilele noastre un simbol al unor constructii "bine facute".
Material ecologic, natural, caramida este obtinuta prin arderea argilei in cuptoare, la temperaturi de peste 1000 grade Celsius. In functie de minereurile si chimicalele folosite in amestec cu argila, de temperatura si presiunea din cuptor, se obtine o gama variata de culori, texturi, densitate, greutate, structura poroasa, caracteristici termice sau rezistenta la foc, caramida putand face fata astfel diverselor sarcini sau preferinte estetice.
Daca in unele regiuni, perioade istorice sau curente arhitectonice, caramida era principalul material de constructie, de la fundatie si zidarie si pana la fatada cladirilor, in zilele noastre lucrurile s-au schimbat radical.
Au aparut noi materiale de constructii si noi tendinte in arhitectura.
Constructia unor zgaraie-nori cu zeci de etaje, se deruleaza intr-un ritm incredibil de rapid, folosind beton, otel si sticla.
Caramida clasica, plina, este inlocuita in zidarii cu blocuri ceramice, mult mai eficiente din punct de vedere termic si al productivitatii cu care sunt puse in opera.
Cu toate acestea, caramida nu si-a spus ultimul cuvant! Eleganta sa clasica are si astazi multi admiratori!
Pentru a veni in intampinarea acestora, producatorii au creat caramida aparenta, destinata atat placarii fatadelor sau zidurilor de imprejmuire, cat si peretilor interiori.
Utilizata ca si material pentru fatada, pe langa frumusetea traditionala, caramida prezinta o serie de alte avantaje pe care vom incerca sa le punctam in cele ce urmeaza:

 

Durabilitate

Caramida este un material extrem de rezistent si durabil. Este rezistenta la ciclurile de inghet-dezghet si, spre deosebire de alte materiale pentru fatada, nu se decoloreaza in timp.
Odata instalata, o fatada din caramida dureaza cel putin 100 de ani, in mod normal fara a necesita nici un fel de interventie in primii 25 de ani.

 

Intretinerea minima

Dupa cum am spus deja, caramida nu necesita nici o mentenanta perioade lungi de timp. Cand totusi sunt necesare, reparatiile se fac usor si cu cheltuieli minime, cel mai adesea fiind nevoie doar de inlocuirea catorva caramizi sau a mortarului ce formeaza rostul dintre ele.
Acest lucru face din caramida un material extrem de rentabil pe termen lung.

 

Eficienta termica

Fatada din caramida actioneaza ca un izolator termic, contribuind la mentinerea casei dumneavoastra calduroasa iarna si racoroasa vara.
Caramida are si calitati de izolator fonic.

 

Valoare

Fara nici un dubiu, fatada din caramida adauga un plus de valoare casei dumneavoastra. In plus, aspectul de unicitate, creaza premisele unei vanzari mai rapide decat in cazul unei case cu o fatada obisnuita.
Caramida este un material care a trecut cu brio testul timpului, si chiar daca este mai scumpa fata de alte optiuni de fatade, cu siguranta investitia se va dovedi rentabila in timp.

 

Frumusete

Caramida ofera nenumarate posibilitati de design. Disponibila intr-o mare varietate de texturi, de la neted la rugos sau in relief, si in multe culori si nuante incluzand alb, gri, roz pastel, roz-portocaliu, portocaliu, rosu, roscat si tonuri de pamant, fiecare instalare a unei fatade din caramida poate produce un aspect unic si personal.
La aspectul distinctiv contribuie si culoarea mortarului ce formeaza rosturile, precum si modelul ales pentru aranjarea caramizilor.
Caramida aparenta poate fi folosita pentru a placa intreaga fatada a unei case, sau doar ca element de accent pentru unele portiuni ale acesteia.

sursa: Case si gradini


Data: 2008-09-19 | Categoria: Amenajari cu caramida | Sursa: aici | Comentarii (0)

Comentarii (0):

Nu sunt comentarii la acest articol! Fi tu primul care comenteaza!

Comenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio