10.08
30

Culorile si nuantele caramizii in amenajari interioare

Caramida este o alegere foarte buna pentru decoratiunile interioare pentru cei care doresc costuri minime de intretinere si o rezistenta mare la foc, dar este folosita de obicei doar la decorarea semineelor. De fapt de multe ori se foloseste doar pentru realizarea unui chenar in jurul semineelor cu focar inchis sau deschis.

 

In funcţie de stilul interiorului casei puteti monta cateva randuri de caramida in jurul semineului sau puteti construi intreaga structura a semineului din caramida. In cazul in care aveti o casa moderna pe langa decorarea semineului puteti sa extindeti folosirea caramizii ca element de decor si pentru un alt perete sa chiar o intreag incapere.

 

Culoarea caramizii si modul in care se potriveste aceasta culoare cu intreaga incapere vor oferi un aspect rustic si cald caminului dumneavoastra.
Compozitia de argila este cea care determina culoarea si rezistenta caramizii. Stim ca mineralele se comporta in mod diferit atunci cand sunt arse in foc, culorile rezultate putand varia de la galben si rozaliu pana la rosu inchis si brun. De asemenea daca inainte de ardere pe suprafata caramizii se aplica nisip, calcar sau mangan culoarea, textura si suprafata caramizii isi vor scimba aspectul.


Primul pas in decoararea interiorului case cu caramida este stabilirea proportiei in care folositi caramida; puteti fie sa o folositi doar pentru accentuarea unor elemente de arhitectura (semineu, coloane, arcade, usi, ferestre etc.), fie puteti decora pereti intregi.

 

Urmatorul pas este alegerea culorii si a nuantei de culoare pentru caramida. Pentru aceasta trebuie sa vezi care sunt culorile dominante din incapere.Alegerea culorii caramizii se face similar cu alegerea culorii pentru orice element decorativ din incapere (de exemplu: culoarea covorului, culoarea zugravelii, culoarea mobilei etc.). Pentru o alegere buna este bine sa folositi paletare care va dau sugestii in combinarea culorilor in mod armonios sau sa apelati la sfatul unui designer.

 

Caramida de culoare roz sau rosu deschis se potriveste cu nuante de galben pal, verde intens sau alb-crem antichizat.
Caramida galbena sau bej se combina foarte bine cu nuante neutre ca gri sau maro pamantiu (cautati mai ales nuantele cu umbre in culori pamantii).

 

Cu cat este mai mare contrastul dintre culoarea caramizii si celelalte ziduri cu atat mai mult atentia va va fi directionata inspre caramida. Culoarea caramizii trebuie sa fie incorporata si in alte accesorii decorative pentru ca designul incaperii sa fie complet.

 

In cazul folosirii unui model de caramida de culoare inchisa este mai bine sa folositi nuante de culori neutre din gama culorii caramizii pentru ceilalti pereti decat sa zugraviti peretii in culori pale (acestea doar vor accentua contrastul si vor focaliza privirea asupra suprafetei cu caramida. In acest fel integrati caramida in designul incaperii in mod armonios, creind un tot unitar.

 

Daca peretii unei incaperi constituie elementul cel mai inchis (ca si culoare) atmosferea va fi foarte apasatoare. Pentru a preveni acest aspect este bine sa includeti in incapere un element de decor mai inchis.


Data: 2008-10-30 | Categoria: Amenajari cu caramida | Comentarii (0)

Comentarii (0):

Nu sunt comentarii la acest articol! Fi tu primul care comenteaza!

Comenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio