12.08
03

Caramida un element decorativ pentru gradina dumneavoastra

Caramida decorativa se produce intr-o varietate mare de culori si dimensiuni, varietate ce poate satisface orice gusturi. Amenajarile in care se foloseste caramida reprezinta o solutie simpla si in acelasi timp traditionala prin care orice gradina si casa pot fi innobilate.
Caramida poate crea unitate in arhitectura peisajului si poate rezolva unele din problemele de amenajare care apar intr-un proiect peisagistic. Caramida poate transforma o zona ierboasa intr-un peisaj imaginat de beneficiari. Amenajarile cu caramida nu sunt doar atractive ci au si o durata de viata extrem de lunga. Un alt avantaj al folosirii caramizii in amenajarea exterioara sunt costurile de intretinere extrem de scazute si de asemenea usurinta cu care practic se poate decora orice casa.


Pavajele din caramida

Oricine poate transforma cu usurinta orice curte intr-o curte pavata cu caramida. Pentru a pava o curte cu caramida avem nevoie de cărămidă, mortar şi de ceva timp. Puteti alege sa asezati caramizile in rand una cate una pe aceeasi directie iar bordura sa fie perpendiculara. De asemenea modelul tesut este un model de pavare care confera curtii un aspect distinct. Modelul tesut se creaza prin asezarea caramizilor alternativ in pozitie verticala si orizontala.

Gradinile cu caramida

Caramida se foloseste in amenajarea gradinilor de sute de ani si putem spune ca este unul din cele mai uzuale materiale pentru decorarea lor. Putem folosi caramida pentru delimitarea zonei cu flori sau pentru construirea unui mic perete în jurul stratului de flori. Caramida se poate folosi de asemenea in jurul helesteelor pentru stabilitatea malului si decorarea lui. Astfel adaugam intimitate si caldura in jurul ochiului de apa.

Alei si trotuare din caramida

Caramida are tentinta in timp de a se afunda in sol. Pentru a nu permite acest lucru trebuie sa asezati intai pe sol un pat de montaj pentru caramida. Puteti crea modelul tesut in pavarea potecilor, dar totdeauna trebuie sa asezati intai patul de montaj. Folosind caramida pentru pavarea potecilor sau trotuarelor va veti atrage complimentele tuturor celor ce vor vedea proiectul dumeavoastra.

Zonele în care caramida reprezita un beneficiu mare

Caramida este un element deosebit pentru delimitarea straturilor de flori sau delimitarea oricarei zone care are nevoie de o margine. Cu ajutorul caramizii putem crea linii de demarcatie aspectuoase. Caramida poate fi de asemenea folosita in zonele cu trafic intens in care iarba s-ar distruge rapid. Puteţi utiliza caramida în orice zona care doriti sa se constituie intr-un punct de atractie. Caramida capteaza atentia oricarui vizitator. Cea mai importanta observatie cu privire la caramida este ca poate fi asezata pe cant sau pe lat in asafel incat oricat de mare ar fi traficul ea isi pastreaza aspectul curat.

Caramida fiind un element de constructie uzual poate fi gasita in orice depozit de materiale de constructii. Totusi nu orice caramida folosita pentru zidarie este potrivita pentru amenajarile exterioare. Pentru aceste amenajari va recomandam caramida klinker care poate fi folosita atat pentru decorarea peretilor sau gardurilor exterioare cat si pentru pavarea aleilor sau trotuarelor. De asemenea puteti folosi caramida veche din constructii dezafectate care in majoritatea cazurilor are duritate mai mare si absorbtie de apa mai mica decat caramizile actuale ce se folosesc pentru zidarii.


Data: 2008-12-03 | Categoria: Amenajari cu caramida | Comentarii (1)

Comentarii (1):

criss a zis:

NIMIC INTERESANT!!!!Comenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio