09.08
25

Cea mai mare caramida

Compania ACME Brick a sarbatorit ziua de 4 iulie 2007 intr-un mod autentic. Se implineau atunci 116 ani de la nasterea companiei.

La 6 dimineata, personalul de la fabrica ACME din Denton, Texas, a scos de pe banda de productie o caramida enorma numita Baby Clay. Acest "copil" a stabilit mai multe recorduri pentru ca era in greutate de trei tone lungimea lui era de 116 inch, un inch pentru fiecare an de viata al companiei. Astfel Baby Clay era de 3000 de ori mai mare decat o caramida standard.


Aceasta caramida uriasa a fost recunoscuta de Guiness Book of World Records ™ ca fiind cea mai mare caramida din lume. Ea a fost numita Baby Clay si pentru ca materia prima provenea de la toate cele 23 de fabrici ACME din regiune.
Presedintele ACME Dennis Knautz a spus, "noi credem că nasterea Baby Clay demonstrează experienta deosebita pe care o au angajatii nostrii in productia de caramida. Aceasta imensa provocare era normala sa fie facuta echipei celei mai mari si mai vechi companii din domeniu din SUA. Era normal ca ACME sa produca cea mai mare caramida din lume pentru a marca aniversarea a 116 ani de activitate." Caramida aceasta avea 39 inch latime si 39 inch grosime.


Baby Clay este a cincea încercare de a crea aceasta caramida uriasa. Primele patru incercari, incepand din septembrie 2004, au fost experiente importante pentru stabilirea echipei de productie. Echipa a facut reglajele necesare, si a cincea incercare a fost un real succes. Celor de la ACME din Denton le-au fost necesare 13 luni pentru a crea Baby Clay fata de o saptamana, timpul necesar pentru producerea unei caramizi normale. “Cred ca aceasta realizare deosebita a Baby Clay vorbeste mult despre valorile traditionale americane despre munca si perseverenta, valori demonstrate si de Harland Dixson (directorul fabricii ACME), Mack Wilcox – directorul de proiect – si echipa sa" a spus presedintele companiei Knautz.


In perioada octombrie - noiembrie 2007, Baby Clay a fost in turneu pe la birourile si fabricile ACME pentru a sarbatorii 116 ani de la nasterea companiei. A fost construit un camion la comanda pentru a putea purta “nou-nascutul” in calatoriile sale.


Data: 2008-09-25 | Categoria: Curiozitati | Comentarii (1)

Comentarii (1):

pasat.vali a zis:

asta da caramida . din 10 deastea faci o casa intreagaComenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio