Categorii noutati: Produse noi |

09.08
29

Ceramica Iasi lanseaza Brikston, cea mai rezistenta caramida din Romania

Ceramica Iasi a lansat oficial noul brand Brikston in prezenta unei largi audiente formate din arhitecti, ingineri constructori, distribuitori, parteneri de afaceri si jurnalisti.

Caramida produsa la Ceramica devine astazi Brikston, un brand tanar si puternic, sustinut de o traditie indelungata. Brikston este cea mai rezistenta caramida din tara si va ramane in continuare la fel”, declara Iulian Mangalagiu, director general al Ceramica Iasi. “Decizia de a intra in acest an pe piata din Romania cu noul brand Brikston este una strategica, bazata pe nevoia de identitate a produselor fabricate de Ceramica SA. Aceste produse sunt binecunoscute in domeniul materialelor de constructii si vrem sa dezvoltam branduri puternice, cu care sa devenim lideri in segmentul nostru de piata”, continua Mangalagiu.

Brikston inseamna rezistenta si durabilitate. In procesul de productie se utilizeaza numai materii prime de cea mai buna calitate si tehnologii performante. Brikston se adreseaza celor puternici, rationali, priceputi si cu experienta, pentru care rezultatele conteaza.
“Numele Brikston este puternic si incarcat de semnificatie. Am combinat termenii “brick” (caramida) si “stone” (piatra) din limba engleza pentru a oferi clientilor, prin nume, cel mai important beneficiu rezultat din utilizarea caramizilor noastre: rezistenta la compresiune”. Ceramica Iasi isi dovedeste din plin inovatia si calitatea produselor pe piata materialelor de constructie intrucat normele de proiectare seismica romanesti cer ca rezistenta la comprensiune a elementelor pentru zidarie sa fie cel putin egala cu 7,5 N/mm2. “Rezistenta caramizilor Brikston se situeaza la o medie de 20 N/mm2, ajungand in multe cazuri sa depaseasca valoarea de 35 N/mm2. Un singur bloc ceramic poate sustine in medie 140 tone”, explica Iulian Mangalagiu.

Brikston este “tare ca piatra” iar echipa de cercetatori a companiei continua si pe mai departe studiile si testele necesare pentru a-si pastra pozitia de top ocupata pe aceasta piata. In aceeasi masura, Brikston inseamna timp redus de lucru, structura compacta si omogena, grad redus al absorbtiei de apa si rezistenta termica comparabila cu a celorlalti producatori de pe piata. Sloganul Brikston, “Mai rezistenta decat prevede legea”, spune totul despre standardele de calitate si despre scopul declarat, acela de a deveni lider pe piata materialelor de constructie.

“Am inceput deja campania de implementare a brandului Brikston atat in fabrica, cat si la distribuitori. Vrem ca lumea sa recunoasca valoarea Brikston si sa o caute mereu”, afirma directorul companiei.

La inceputul anului 2009, in urma unei investitii de 24 de milioane euro, Ceramica Iasi va inaugura o noua fabrica de materiale de constructii, care va acoperi intregul necesar de caramida din Moldova. Noua fabrica de caramida va fi cea mai mare si mai moderna din tara si va avea o capacitate de productie dubla fata de capacitatea medie a fabricilor de caramida din Romania. Viitoarea fabrica a Ceramica Iasi va fi dotata cu cele mai performante utilaje produse de firme din Italia si Germania. Investitia in noua fabrica de caramida a venit ca raspuns la dezvoltarea rapida a pietei de constructii si implicit a cererii tot mai mari de materiale de constructii.

Ceramica Iasi a inregistrat in semestrul intai al anului 2008 o cifra de afaceri de circa 9 milioane euro, in crestere cu aproape 24% fata de primele sase luni din 2007 si un profit net de circa 2 milioane euro. Pentru anul 2008 se estimeaza o cifra de afaceri totala de 17 milioane de euro si un profit net de peste 3 milioane euro.

Comunicat de presa Ceramica Iasi


Data: 2008-09-29 | Categoria: Produse noi

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio